Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Έφαγα κέρατο και…χωρίζω!

Το τελευταίο διάστημα το μόνο που ακούω γύρω μου είναι δακρύβρεχτες ιστορίες χωρισμού με μόνη αιτία μα φυσικά το κέρατο!!!Και καλά να το φας…πως το χωνεύεις όμως; Ιδού η απορία….
Η απιστία χωρίζεται σε επίπεδα…κάτι σαν τους βαθμούς του εγκαύματος!!!Ξεκινώντας από τα πιο ήπια στάδια έχουμε την εγκεφαλική απιστία, είναι ένα είδος εγκεφαλικού οργασμού που κάποιοι άνθρωποι επιτυγχάνουν ”παίζοντας” με ότι κινείται γύρω τους, φλερτάροντας σε κάθε ευκαιρία και τρέφοντας έτσι την αυτοπεποίθησή τους!Το αμέσως επόμενο στάδιο είναι η εγκεφαλική απιστία που γίνεται πράξη…λίγο το ποτό, λίγο η αδυναμία της στιγμής…γίνεται το μοιραίο.Τελευταίο και πιο επώδυνο στάδιο είναι η συστηματική απιστία, κοινώς ότι κινείται εκτελείται αλλααααααά η σχέση τους πάνω από όλα!
Όποια κατηγορία και αν σου τύχει πονάει το ίδιο…σε κάνει να νιώθεις το ίδιο ανόητη, πικραμένη και αδικημένη κάνοντας σε καμία φορά να πράττεις απερίσκεπτα και να τα βάζεις με το τρίτο πρόσωπο που μπλέχτηκε στην ”υπέροχη” σχέση που είχες και διέλυσε την ευτυχία σου. Σκέψου όμως πώς κάποιος έδωσε το δικαίωμα στο τρίτο πρόσωπο και αυτός ήταν ο άνθρωπος σου!
Ωραία θα μου πείτε όλα αυτά!Αλλά τι κάνεις αν σου συμβεί?
Για μένα απλά ΧΩΡΙΖΕΙΣ και τίποτε παραπάνω…όταν αγαπήσεις έναν άνθρωπο δοθείς ολοκληρωτικά σε αυτόν και για αντάλλαγμα λάβεις ένα γυαλιστερό ζευγάρι κέρατα το μόνο που δεν μπορείς να κάνεις είναι να τον συγχωρέσεις…Τι σημαίνει συγχωρείς; Δίνεις τόπο στην οργή και η εμπιστοσύνη σου μένει ακέραια; Δε νομίζω….
Όσο κι αν έχεις την καλή διάθεση να συγχωρήσεις, είναι αδύνατο να το ξεχάσεις, και κάθε φορά που υπάρχει πειρασμός γύρω σας, το στομάχι σου θα γίνεται κόμπος αν γυρίσει και την κοιτάξει.
Με την ίδια λογική, γίνεσαι παρανοϊκή κάθε φορά που είναι στο pc, που παίρνει sms στο κινητό του που δε σ’ αφήνει να δεις, και στην τελική αφού η εμπιστοσύνη σου έχει γίνει ρημαδιό, δεν χαίρεσαι τίποτα σ’ αυτή τη σχέση.
Η συγχώρεση λοιπόν είναι μερικές φορές πιο επώδυνη από το κέρατο το ίδιο. Μήπως ο λόγος που δε φεύγουν οι γυναίκες αφού φάνε το κέρατο είναι η κουρελιασμένη (αν όχι ανύπαρκτη) αυτοεκτίμησή τους;
Κοινώς, ένας άντρας είναι, δεν είναι και ο τελευταίος στη γη. Κι αν δεν του είσαι αρκετή, και δε σε σέβεται (για μένα το κέρατο είναι έλλειψη σεβασμού, καθαρά) μήπως ο λόγος είναι ότι πρώτη δε σέβεσαι εσύ τον εαυτό σου και ανέχεσαι τον κάθε μαλάκα και τις ηλίθιες δικαιολογίες του;
Η συγχώρεση προϋποθέτει τη μόνιμη εγκατάσταση του φαντάσματος που λέγεται κέρατο. Αυτού που συνέβη στο παρελθόν, κι αυτού που απειλεί να ξανασυμβεί στο μέλλον.
Αν μπορείς να ρίξεις τόσο χαμηλά τον αυτοσεβασμό σου, μείνε και κάνε γαργάρες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου