Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Πιο έξυπνες οι «χυμώδεις» γυναίκες

Οι γυναίκες με καμπύλες φαίνεται ότι είναι εξυπνότερες από όσες είναι «πετσί και κόκαλο», αλλά και ότι γεννούν πιο έξυπνα παιδιά, σύμφωνα με μελέτη Αμερικανών επιστημόνων.


Τα αποτελέσματα της έρευνας, που βασίστηκε στη μελέτη 16.000 γυναικών και κοριτσιών έδειξαν ότι οι πιο τροφαντές γυναίκες είχαν καλύτερη απόδοση σε νοητικά τεστ, όπως και τα παιδιά τους.

Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά μεταξύ μέσης και γοφών, τόσο το καλύτερο.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι το φαινόμενο ενδέχεται να οφείλεται σε λιπαρά οξέα που βρίσκονται στους γοφούς. Σε αυτό το σημείο του σώματος, το λίπος φαίνεται να έχει μεγάλη περιεκτικότητα στα οξέα Ω-3, που βελτιώνουν τις πνευματικές ικανότητες των γυναικών αλλά και των παιδιών τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ωστόσο, οι ειδικοί δεν έχουν πεισθεί από τα ευρήματα.

«Το ότι τα αποθέματα λίπους σχετίζονται με την εξυπνάδα είναι πολύ δύσκολο να διευκρινιστεί καθώς παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες όπως η κοινωνική τάξη ή η διατροφή», δηλώνει ο Martin Tovee από το Πανεπιστήμιο Νιουκάστλ.

«Και όσο και αν λογικά μας αρέσει η ιδέα ότι οι άντρες ενδιαφέρονται για την αναλογία μέσης και γοφών μιας γυναίκας, στην πραγματικότητα οι άντρες αυτοί βρίσκονται σε χαμηλή θέση της λίστας με τους άντρες που ψάχνουν μελλοντική σύντροφο».

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Evolution and Human Behaviour

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου