Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Συμβουλές για τέλεια αποτριχωμένο δέρμα

Ξυραφάκι ή χαλάουα, αποτριχωτική μηχανή ή κερί, όποια μέθοδο αποτρίχωσης κι αν εφαρμόζετε, κάντε τη σωστά! Η αποτρίχωση είναι μια από τις πιο κουραστικές και συχνά επώδυνες γυναικείες «υποχρεώσεις» ομορφιάς, από αυτές που καμιά γυναίκα δεν απολαμβάνει. Οποια κι αν είναι η μέθοδος που συνήθως ακολουθείτε, φροντίστε να μην παρεκκλίνετε από τους κανόνες εφαρμογής της (κάθε μέθοδος έχει, ακόμα και το ξύρισμα!), για άψογο αποτέλεσμα.


*Επειτα απο κάθε αποτρίχωση, σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, χρησιμοποιείτε πάντα το κατάλληλο ενυδατικό προϊόν, για να αποκαταστήσετε το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας και να αποφύγετε την επιφανειακή ξηρότητα.



*Κατά το ξύρισμα, μην περνάτε πολλές φορές το ξυραφάκι από το ίδιο σημείο. Επίσης, φροντίζετε να αντικαθιστάτε συχνά την κεφαλή της ξυριστικής σας μηχανής, για να αποφύγετε κοψίματα, μολύνσεις κ.λπ.



*Αν έχει τελειώσει ο δικός σας αφρός, χρησιμοποιήστε τον δικό του. Οι ανδρικοί αφροί είναι εξίσου αποτελεσματικοί με τους γυναικείους, αν όχι περισσότερο, αφού συχνά έχουν έξτρα ενυδατικά στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε να ξυριστείτε με σαπούνι και νερό, γιατί αφυδατώνει πολύ την επιδερμίδα.



*Αν το δέρμα ερεθιστεί έπειτα από ξύρισμα με ξυραφάκι, αποτρίχωση με μηχανή, χαλάουα ή κερί, χρησιμοποιήστε ένα πλούσιο προϊόν (π.χ. body butter ή έλαιο για βαθιά ενυδάτωση). Στη συνέχεια, η χρήση ενυδατικής λοσιόν σώματος με γκλίτερ ή μικροστοιχεία λάμψης θα συμβάλλει ώστε να καλυφθεί κάπως ο ερεθισμός και να αποκτήσει το δέρμα πιο υγιή όψη.



*Για την περιποίηση του πολύ ευαίσθητου δέρματος, επιλέξτε μια πιο εξειδικευμένη λοσιόν, με καταπραϋντική δράση, ενεργά συστατικά κατά των ερεθισμών και μην αρκεστείτε σε μια μόνο επάλειψη. Επαναλάβετε την εφαρμογή, μέχρι να νιώσετε άνετο το δέρμα σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου