Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Θέλουμε τέλεια επίπεδη κοιλιά?

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και δεν θα χάσετε!
Αποφεύγουμε: τα φασόλια, τα ρεβίθια, τα σπαράγγια, τα λαχανάκια Bρυξελών, τα κρεμμύδια, τα ανθρακούχα ποτά, την μπίρα, τους έτοιμους χυμούς φρούτων και τα πολλά υποκατάστατα ζάχαρης, π.χ. φρουκτόζη, ασπαρτάμη κ.λπ. 
Tρώμε ανά 3 – 4 ώρες: Δεν αφήνουμε ποτέ το στομάχι για πολλές ώρες άδειο. Δεν καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες. 1-2 φρούτα ή 2-3 κράκερ με λίγο τυρί, μπορούμε να τα καταναλώσουμε ανάμεσα στα κυρίως γεύματα

Δεν τρώμε ποτέ βιαστικά  ούτε γρήγορα: γιατί έτσι καταπίνουμε και αέρα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διάφορες στομαχικές διαταραχές
Καταναλώνουμε αρκετά φρούτα και λαχανικά: Μας βοηθάει να πηγαίνουμε στην τουαλέτα, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.
Δεν βάζουμε πολύ αλάτι στα φαγητά: προκαλεί κατακράτηση υγρών και πρήξιμο. Αντικαταστήστε το αλάτι με λεμόνι, ρίγανη και άλλα μπαχαρικά.

Αποφεύγουμε: τα αλλαντικά, τα παστά, τα καπνιστά ψάρια, τις σάλτσες, τις κονσέρβες, τα αλμυρά μπισκότα και τις τροφές που είναι πλούσιες σε νάτριο
Πίνουμε αρκετό νερό: η κατακράτηση υγρών μειώνεται με την κατανάλωση νερού.
Βάζουμε τη γυμναστική στη ζωή μας: beach volley, γιόγκα, περπάτημα, jogging μας βοηθούν να έχουμε καλή φυσική κατάσταση.
Οι γυμνασμένοι κοιλιακοί σε συνδυασμό με δυνατούς ραχιαίους, βοηθούν στη διατήρηση της σωστής στάσης του σώματος, διατηρούν την κοιλιά επίπεδη και προστατεύουν από τυχόν ενοχλήσεις και τραυματισμούς στη μέση.
Είμαστε θετικοί: Oι ειδικοί συμφωνούν, ότι το στρες, χτυπά στο στομάχι με αποτέλεσμα τα φουσκώματα. Σε αυτή την περίπτωση, η λύση βρίσκεται στη διαχείριση του άγχους.
TipsΤο στρες χτυπά στο στομάχι με αποτέλεσμα να νιώθουμε συνέχεια φουσκωμένοι.  Για αυτό προσπαθούμε να το διαχειριστούμε!
Στο ντουλάπι της κουζίνας μας έχουμε ένα μηλόξιδο, το οποίο το χρησιμοποιούμε στη σαλάτα, αντί για ξίδι. Βοηθά στο ξεφούσκωμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου