Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Φυσικό μακιγιάζ κλέβει τις εντυπώσεις!

Το φυσικό μακιγιάζ είναι από τα λίγα look που είναι πάντα στη μόδα, ανεξάρτητα από τάσεις, εποχή και ντύσιμο. Κανείς δεν πρόκειται να σας χαρακτηρίσει «ντεμοντέ» επειδή είστε φυσική!


Σύμφωνα με το γαλλικό τεύχος του Marie Claire, είναι το μακιγιάζ που ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες, σε όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα. Το φυσικό μακιγιάζ επίσης είναι η «εύκολη λύση» όταν βιάζεστε και δεν έχετε χρόνο. Το Marie Claire, λοιπόν σας δίνει ορισμένες συμβουλές για να δείχνετε όσο πιο ωραία και φυσική γίνεται.

Ομοιόμορφο δέρμα: Χρησιμοποιήστε μία ενυδατική κρέμα με χρώμα (και αντηλιακό δείκτη προστασίας κατά προτίμηση) ή μια ελαφριά πούδρα (που θα μπορούσε να είναι και mineral). Τονίστε το μαύρισμά σας, δίνοντας ένταση με μια πινελιά τερακότα σε ζυγωματικά, μέτωπο και πιγούνι.

Nude μάτια: Απλώστε σε όλο το κινητό βλέφαρο μια μπεζ βάση σκιάς, ελαφρώς ιριδίζουσα. Χρησιμοποιήστε μια ανοιχτή καφέ σκιά στην κόγχη του ματιού. Υπογραμμίστε το πάνω βλέφαρο με καφέ μολύβι ματιών και στη συνέχεια «σβήστε» το με ένα καθαρό πινέλο για πιο διακριτικό αποτέλεσμα. Χρωματίστε τις βλεφαρίδες με καφέ μάσκαρα. Αν οι βλεφαρίδες σας είναι από φυσικού τους σκούρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαύρη μάσκαρα.

Δώσε «υγεία» στο δέρμα: Διαλέξτε ένα πολύ φυσικό χρώμα για τα μάγουλά σας. Αν έχετε επιδερμίδα που τείνει στο ροζέ, προτιμήστε ένα ανάλογο χρώμα. Αν η επιδερμίδα σας τείνει στο κίτρινο κινηθείτε σε πιο ροδακινί τόνους.

Λάμψη στα χείλη: Στο φυσικό μακιγιάζ τα χείλη παίζουν δευτερεύοντα ρόλο, αλλά δεν πρέπει να τα παραμελούμε! Ένα διάφανο lip gloss ή ένα κραγιόν ανάλογο με το ρουζ που διαλέξατε, αρκούν για να ολοκληρώσετε το μακιγιάζ σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου