Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

Οι άνδρες συγχωρούν την απιστία

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Personality and Individual Differences κατέληξε ότι οι άνδρες θα συγχωρούσαν την απιστία εάν η σύντροφο τους, τους απατάει με μια άλλη γυναίκα. Από την άλλη οι γυναίκες, πολύ πιο δύσκολα θα συγχωρούσαν την απιστία του συντρόφου τους αν το «τρίτο πρόσωπο» ήταν άνδρας,


Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν. Οι ερευνητές ζήτησαν από 718 φοιτητές να σκεφτούν ότι βρίσκονται σε μία μακροχρόνια σχέση και ποίες θα ήταν οι αντιδράσεις τους απέναντι σε διάφορα σενάρια απιστίας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σε ποσοστό 50% των ανδρών μάλλον θα συνέχιζαν τη σχέση τους με μία γυναίκα αν τους είχε απατήσει με... γυναίκα, ενώ το 22% απάντησαν ότι θα συγχωρούσαν την απιστία με άνδρα.

Στις γυναίκες τα αποτελέσματα ήταν αντίστροφα. Αν ο φίλος τους τις απατούσε με άλλη γυναίκα, το 28% απάντησαν ότι δε θα χώριζαν, αλλά το 21% θα χώριζαν αν τις απατούσε με άνδρα.

Σύμφωνα με την έρευνα οι άνδρες ένιωθαν να απειλούνται περισσότερο από έναν άνδρα αντίζηλο εξαιτίας της αβεβαιότητας για την πατρότητα, ενώ βλέπουν την ομοφυλοφιλική περιπέτεια της συντρόφου τους ως «μία ευκαιρία να συνευρεθούν ερωτικά με περισσότερες από μία γυναίκα ταυτόχρονα ικανοποιώντας τη βαθιά επιθυμία των ανδρών για περισσότερες συντρόφους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου