Ο ήλιος και η βιταμίνη D μειώνουν σε σημαντικό βαθμό την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες. Σύμφωνα με νέα έρευνα, αν μία γυναίκα λαμβάνει βιταμίνη D από τη διατροφή της και αρκετές «δόσεις» ήλιου, τότε οι πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνο του μαστού μειώνονται κατά 43%.
Οι ερευνητές μελέτησαν για περισσότερα από 10 χρόνια την υγεία 70.000 γυναικών των οποίων η διατροφή ήταν πλούσια σε βιταμίνη D και διαπίστωσαν ότι αυτό δεν είναι αρκετό. Όσες είχαν επαρκή έκθεση στον ήλιο είχαν και λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού. Όπως διαβάζουμε στο medinfo.gr, μια από τις θεωρίες που κάνουν οι ερευνητές είναι ότι μία πλούσια δίαιτα σε βιταμίνη D μπορεί να κάνει τη διαφορά μόνο όταν υπάρχει επαρκής έκθεση στον ήλιο.
Στην έρευνα σημειώνεται ότι το 45% των γυναικών έπαιρνε την κατάλληλη ποσότητα της βιταμίνης από τα ψάρια και τα θαλασσινά, το 16% από τα αυγά, το 11% από γαλακτοκομικά προϊόντα και το 10% από το λάδι και τη μαργαρίνη.
Οι ερευνητές μελέτησαν για περισσότερα από 10 χρόνια την υγεία 70.000 γυναικών των οποίων η διατροφή ήταν πλούσια σε βιταμίνη D και διαπίστωσαν ότι αυτό δεν είναι αρκετό. Όσες είχαν επαρκή έκθεση στον ήλιο είχαν και λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού. Όπως διαβάζουμε στο medinfo.gr, μια από τις θεωρίες που κάνουν οι ερευνητές είναι ότι μία πλούσια δίαιτα σε βιταμίνη D μπορεί να κάνει τη διαφορά μόνο όταν υπάρχει επαρκής έκθεση στον ήλιο.
Στην έρευνα σημειώνεται ότι το 45% των γυναικών έπαιρνε την κατάλληλη ποσότητα της βιταμίνης από τα ψάρια και τα θαλασσινά, το 16% από τα αυγά, το 11% από γαλακτοκομικά προϊόντα και το 10% από το λάδι και τη μαργαρίνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου